Om La Manga

La Manga del Mar Menor

Der findes områder hvor naturen har netop de rette vilkår for, at de bliver transformeret til et paradis. Der er få af disse områder i verden, hvor dette privilegium er styrket af geografiske- og miljømæssige aspekter. La Manga er et af disse steder. Gå ikke glip af muligheden for, at besøge et ægte paradis.

La Manga del Mar Menor er en smal stribe af land med hvide sandstrande, 21km i alt og en gennemsnitlig bredde på 300m. Denne stribe adskiller middelhavet fra Mar Menor (det lille hav), som er en lagune med et overfladeareal af 170 km2, en maksimaldybde på 8 m, og er betragtet som verdens største swimming pool, grundet dets rolige og varme vand. Vandet er rigt på salt og iodid, og vedligeholder en temperatur, som aldrig går under 18 grader.

Klima og Natur

Dette naturlige miljø, som er unikt i Europa, nyder også et dejligt klima gennem året, med mere end 300 dages sol. Der er en gennemsnitlig temperatur på 17 grader om vinteren og 26 grader om sommeren. På grund af disse omstændigheder, føles det som forår året rundt.

Naturen er fyldt med liv. Du kan observere flamingoer og andre migrerende fugle i Las Salinas naturpark, nord for La Manga, og i Calblanque naturreservat mod syd. I det maritime reservat af Cabo de Palos-Islas Hormigas kan der findes den mest frodige havbund af hele middelhavets kyst. Et paradis for dem, som elsker at være under vandet.

Et sundt hav

Ler og mudder ved La Manga har en terapeutisk effekt på kroppen. Der findes høje mængder af mineraler og salte, som kroppen har brug for, blandt andet: calcium, magnesium, potassium, fluoride, chlorine og sulfat. Derudover er sandkorn i området meget fine, hvilket bidrager til den helende effekt. Derfor er det sundt for kroppen og huden, da det har en mineraliserende effekt og kan skabe balance i kroppens pH. Et lag af ler på huden absorberer urenheder og affaldsstoffer.

Vandsport

Takket være den geografiske lokation og klimaet, er La Manga del Mar Menor et af verdens bedste steder at udøve vandsport. To forskellige have, milde briser, solrige dage og en signifikant sportsinfrastruktur gør La Manga til en sejlers paradis. Diverse sportshavne, som Puerto Tomas Maesre eller Cabo de Palos havnen, utallige sejladsskoler, dykkerklubber for undervandselskere er et par af de mange muligheder du har i La Manga.

Gastronomi og mad

En verden af smagsoplevelser kan findes for besøgende i La Manga. Friske ny-fangede fisk og skaldyr fra havet tilberedes på varme plader eller som ingredienser i den populære lokale ret, Caldero, som er en typisk risret. Friske frugter og grøntsager fra Cartagenas marker og plantager findes over det hele og har en frisk og dejlig smag. Saltede fisk produkter som saltet tun og lignende, er lavet ud fra teknikker fra den Romerske tidsperiode. Cierva tærte fra San Javier med en karakteristisk salt-sød smag. Lam og andre typiske kolde kødretter. Det hele kommer sammen til en højere enhed af naturlig og sund grastronomi, som du vil nyde.

Aktiviteter og kulturelle oplevelser

I La Manga kan du hvile, udøve sport, og også stifte bekendtskab med den lokale kultur og historie. Meld dig ind i en af de mange teaterproduktioner og musicals eller deltag i de traditionelle Fiesta’er i området.

Der findes blandt andet “Festival Internacional de Tetro, Musica y Danza de San Javier”, “La Mar de Musicas” i Cartagena, besøg til arkæologiske ruiner som det romerske teater i Cartagena eller tours gennem Sierra Minera’en.

Men hvis du fortrækker at opleve noget mere aktivt, er der mulighed for en afslappende dag med golf på en af de fire golfbaner i området, iblandt dem den eksklusive La Manga Club i Los Belones, eller en tur på hest eller cykel gennem det smukke landskab. Du kan også tage bådture til Mar Menors diverse øer og langs kysten af middelhavet.

Vigtige traditionelle festligheder, som “Carthaginians and Romans” i Cartagena, giver dig muligheden for opleve den lokale befolkning og deres traditioner i dette land. Når solen går ned er sjov garanteret: Restauranter, barer, diskoteker og kasinoer tilbyder muligheden for at udvide dagen med mange forskellige oplevelser til en hver personlighed.

Nem tilgang og god infrastruktur

La Manga er forbundet rigtig godt med alle former for transport. Der findes to lufthavne, San Javier lufthavnen i Murcia og El Altet lufthavnen i Alicante, som begge har flyafgange til alle dele af Europa. Der findes motorveje til Madrid, Andalucia, Barcelona og til Frankrig og andre lande, hvilket giver dig muligheden for en komfortabel og hurtig rejse. Togstationen i Cartagena og Balsicas-Mar Menor og regelmæssige busser bidrager også til den gode infrastruktur af området. Du får derfor nemt ved at nå din destination i området simpelt og uden komplikationer.